Monday, 7 January 2013

ISU KALIMAH ALLAH !! PAS PARTI TUNGGANG TERBALIK
Makin serabut Aku tengok Pas bila isu kalimah Allah dijawab dengan bermacam macam jawapan dan alasan..Entah Islam jenis apa Pas amalkan aku pun tak tahu..

Kalau diinterview 10 pemimpin Pas, 5 akan cakap setuju kalimah Allah digunakan oleh penganut kristian dan 5 lagi kata tak setuju..Agaknya apa pendirian sebenar Pas dalam isu ini..

Yang keluar kenyataan tu pula bukan calang calang orang, timbalan presiden pulak tu..Semalam dalam sebuah portal mendakwa Mat Sabu didakwa menyokong dan mengizinkan orang bukan Islam menggunakan kalimah ALLAH..

Ahli Parlimen Parit Buntar Mujahid Rawa Yussof sebelum ini pun pernah setuju penganut agama lain mengunakkan kalimah Allah dan Presiden PAS Hadi Awang serta Nik Aziz Nik Mat pada Januari 2010 telah menetapkan bahawa kalimah 'Allah' bukan eksklusif untuk orang Islam.


Kali ni Harun Taib pulak kata kalimah Allah tak boleh digunakan oleh bukan Islam.. Perbezaan pendapat dalam isu kalimah Allah membuktikan Pas sememangnya celaru dan tidak konsisten tentang Islam..Datuk Dr Haron Din berpendapat sama bahawa kalimah Allah tidak boleh dipakai oleh penganut agama lain..

Setiap kali pemimpin Pas disoal mengenai kalimah Allah mesti bercanggah pendapat.. Tiada langsung kata putus dalam kepimpinan Pas untuk menjawab isu ini..

Jadi layakkah Pas mengelarkan mereka sebagai Parti memperjuangkan Islam, jika isu ini pun tidak dapat selesaikan dengan baik ? Membenarkan penganut kristian mengunakan kalimah Allah dalam bible bukan jalan penyelesaian baik bagi kedua dua pihak..

Semua umat Islam tidak bersetuju, cuma pemimpin Pas dan pkr saja yang sokong hal ini..

3 comments:

Anonymous said...

Demi undi.....segala-galanya o.k saja......walaupun terpaksa menggadI maruah agama. Kalaulah dulu pemimpin2 Umno yang berkata demikian.....siap.....habis satu negara ulamak serabut paspispus akan mengkafifkan mereka.

Anonymous said...

yang baik nya kena solat istikharah,ibarat tak kenal maka tak cinta,pendapat memang berbeda beda ada pro n kontra,nak kenal tuhan mesti kenal namanya,tak kenal nama taklah terkenal,bila terkenal maka cinta akan datang,manusia ada sikap yg mahu tahu,ada untung dan rugi,untung bila ikut perintahnya yg rugi masih tak kenali secara,yg sbaiknya..Allah hu Alam, yg kenali Allah,taat padanya,apa syariahnya ikut jalan yg lurus,nabi Muhammad utusannya yg terakhir Alqurqn buktinya itulah syaratnya..jadilah muslim....hamba Allah yg sejati..

Anonymous said...

betul sgt2 tue...pasal undi, orang yg bergelar bergelar cendikiawan agama pun sanggup menghina hukum Allah. Bukti?...follow link nie..

https://www.youtube.com/watch?v=g8_Jf2j6GB0

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive