Sunday, 27 April 2014

IMAM BESAR MASJID NEGARA RAYU OBAMA HENTI PENINDASAN
Imam Besar Masjid Negara Tan Sri Syaikh Ismail Muhammad merayu Presiden Amerika Syarikat Barack Obama supaya menghentikan penindasan terhadap masyarakat Islam di seluruh dunia.

Beliau mengambil peluang untuk menyuarakan hasratnya kepada Obama semasa mengiringi Presiden Amerika Syarikat itu dalam lawatan ke Masjid Negara dan Makam Pahlawan di Jalan Perdana di sini pagi ini.

Obama dalam jawapannya kepada permintaan itu berkata “doakan saya,” kata Ismail kepada pemberita selepas lawatan Obama ke kedua-dua monumen terkenal itu di sini.Beliau berkata, Obama juga berkata bahawa setiap hari apabila bangun dari tidur, beliau sentiasa berusaha untuk menghentikan penindasan dan konflik membabitkan masyarakat.

Ismail, 70, juga melahirkan keterujaannya tentang pertemuan bersejarah dengan Obama, iaitu yang kedua bagi beliau dengan seorang presiden Amerika Syarikat yang memegang tampuk kuasa.

Pertemuan pertama ialah dengan Presiden Lyndon B.Johnson pada 1966, kira-kira 48 tahun lalu apabila beliau baru berusia 22 tahun dan menjadi pelajar tahfiz.

“Saya tidak menyangka bahawa saya akan menemui seorang lagi Presiden Amerika Syarikat dalam hidup saya selepas hampir 50 tahun,” kata beliau.

Ismail juga kagum dengan kebolehan Obama untuk memahami bahasa Malaysia apabila beliau kadang-kadang bertutur dalam bahasa itu dengan Presiden Amerika Syarikat.

Di sebalik perbendaharaan kata yang terbatas, Obama kerap kali menjawab “Insya-Allah” dan “Terima Kasih,” katanya.

“Memang baik baginya walaupun beliau tidak boleh banyak bertutur dalam bahasa Malaysia tetapi beliau memahami apa saya memberitahu kepada beliau,” kata Ismail sambil tersenyum.

Lawatan Obama ke Masjid Negara merupakan aturcara pertama pada hari kedua lawatannya ke Malaysia dan lawatan ke masjid berkenaan menandakan penerimaan beliau kepada amalan kesederhanaan dalam Islam di negara ini yang majoriti penduduknya yang berjumlah 30 juta beragama Islam.

Obama, yang tiba semalam untuk lawatan negara selama tiga hari ke Malaysia, diiringi Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin selaku Menteri Pengiring dan Duta Khas Amerika Syarikat ke Pertubuhan Kerjasama Islam, Rashad Hussain.

Selepas lawatan Obama, Ismail mengadakan pertemuan singkat dengan Rashad yang menyentuh tentang perbankan Islam, program pembangunan usahawan Muslim dan hab halal.

Ismail berkata Rashad melahirkan rasa kagum Amerika Syarikat terhadap sistem perbankan Islam yang dilaksanakan di negara ini dan berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenainya.

“Dan dari segi undang-undang, tidak kira anda orang kecil atau orang besar, kita mempunyai hak samarata untuk mendapatkan keadilan dan saya fikir anda juga berpegang dengan prinsip ini,” kata Najib.

“Percayalah bahawa Malaysia komited dalam menegakkan kedaulatan undang-undang, kebebasan badan kehakiman dan kebebasan sivil,” tegasnya.

Sementara itu, Obama berkata isu seperti hak asasi manusia, kebebasan sivil dan kebebasan akhbar tidak pernah tersisih daripada agenda dalam pertemuannya dengan pemimpin-pemimpin lain dunia dan begitu juga dalam pertemuannya dengan Najib.

Presiden berkata pandangan kononnya Malaysia tidak berbuat secukupnya untuk menangani kebimbangan itu mungkin tidak sepenuhya mencerminkan pembaharuan yang telah dibuat oleh Najib.

Obama menegaskan bahawa beliau tidak akan bertemu dengan Anwar pada lawatan ini juga dengan sendirinya bukan membayangkan kurang prihatin terhadap isu seumpama itu, tetapi atas hakikat bahawa “banyak orang yang saya tidak temui dan pemimpin-pemimpin pembangkang yang saya tidak temui”. – BERNAMA

5 comments:

Anonymous said...

Pemimpin Islam yg. teruja sgt. di AMPU si KEJADAH-pembunuh-umat-Islam, si GAYZIONISDAJAL, Obama, apasal?! Obama adalah PENYAMAQ Islam, kerana mahu MEMPERBODOHkan Dunia Islam!

Sedangkan, tengoklah si Obama- PEMBUNUH-umat Islam ini begitu galak akan jumpa si ejen-ejen Barat-ZIONIS dari puak KAPIR/GAY DAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM/PENGGANAS Red Bean, yg. terangan mahu menjatuhkan Tanah Melayu ini sbg. NEGARA ISLAM/umatnya!

Untungnya mereka, Obama sanggup dtg. ke Malaysia, NEGARA ISLAM ini, utk. menunjukkan taring GAY-ZIONISnya dgn. melawat ejen-ejen tempatannyanya ini (tak payah mereka ke Barat-Israel); sedangkan malang betul buat Islam/umatnya, bila si PEMBODEKnya dr. pemimipin Islam kat Tanah Melayu ni, terus memuji diri (lihat di http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=40983, Repost: Obama’s Sodomite Past Comes Back To Haunt Him, By Wayne Madsen on January 8, 2012 - kalau berita ini tak benar, tentu Obama dan geng GAYZIONISnya, dah SAMAN)

Sementara pemimpin Islam kita terus MEMBODEK si ZIONIS GAYDAJAL PEMBUNUH umat Islam-global-no-1, Obama, anak-anak pelarian Palestin, terutamanya dr. kem pelarian di Jordan dan Syria terus DIBUNUH termasuk dibiaqkan kelaparan [yg. sedang di kepung Pengganas pemberontak 'Islam', yg. sebenaqnya diketuai ejen Barat-Mossad, yg. menyamaq sbg. pengganas ‘Islam’, utk. membunuh secara beramai (Genocide) pelarian Islam Palestin - lihat di http://www.globalresearch.ca/fighting-al-qaeda-by-supporting-al-qaeda-in-syria-the-obama-administration-is-a state-sponsor-of-terrorism/5339728, Fighting Al Qaeda by Supporting Al Qaeda in Syria: The Obama Administration is a “State Sponsor of Terrorism”, By Prof Michel Chossudovsky, Global Research, June 19, 2013]!


Kerana mereka dan anak-anak pelarian Islam lain, termasuk anak-anak Islam Syria, Iraq, Libya, Afghanistan, Yemen, Pakistan, Mesir dan dari benua Afrika sedg. disasarkan untuk diKURANGkan, secara Genocide rahsia (selain dr Genocide terangan melalui pepernagan, Drone dan penjajahan BUAS), utk. diHAPUSkan ketururunan mereka, termasuk menjadi mandul dan dijangkiti wabak penyakit termasuk kanser- melalui pemberian bantuan makanan secara besaran (termasuk dr. Israel, yg. labelnya telah dipalsukan) serta suntikan besaran (kononnya utk. menghalang wabak penyakit), atau dijual oleh sindiket pelacuran/pornografi & perdagangan organ kanak-kanak - oleh ejen-ejen Barat-ZIONIS/Israel, di kem-kem pelarian, yg. menyamaq sbg. NGO-NGO, termasuk di bawah UN yg. dikuasai Barat-ZIONIS. Sebenaqnya jumlah umat Islam global mahu diKURANGKan melalui peperangan BUAS Barat-ZIONIS yg. berterusan di samping merompak kekayaan minyak-gas Dunia Islam!

Dan apa kejadahnya “Org. of Islamic Co-operation” (OIC) buat – baik BUBARkan saja kalau tak berguna lansung utk. umat Islam, yg. terus diBUNUH dan diTINDAS! Maka, umat Islam terus diPERBODOH-diTAKUTkan mcm. hamba abdi si KAPIRDAJAL - dgn. menggunakan undg-undg SAMPAH si KAPIR Barat-ZIONIS termasuk undg-undg UN di bawah falsafah "demokrasi-hak-asasi" mereka!

Maka, sepatutnya, perjanjian TPPA tak patut disertai Dunia Islam spt. Brunei dan Malaysia kita (TPPA didominasi ZIONIS-Israel sebenaqnya, kerana mereka telah menguasai rejim Barat serta Singapura dan Mexico)– tolonglah dengaq cakap YAB Ayahanda Tun kita dan sepatutnya buatlah perjanjian perdagangan global spt. ini antara Dunia Islam dlm. OIC, termasuk bidang pelancongan, pendidikan ISLAM, menguruskan kem-kem pelarian Islam, perdagangan dan KETENTERAAN termasuk tentera pengaman OIC!

Dan kalaulah Tanah Melayu pusaka nenek moyang kita ni akhirnya terus TERGADAI semuanya sekali kat PENDATANGKAPIR DAJAL yg. asalnya dibawa PENJAJAH British-ZIONIS keparat, kita boleh salahkan pemimpin Islam/Melayu yg. biaqkan ini berlaku! Dan kita sbg. rakyat biasa ni, hanya mampu berdoa ALLAH SWT menghukum mereka!

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous said...

...wahai anon 27 April 2014 20:05, kami baca apa yang anda baca. Obama hanyalah budak suruhan, bukan cara orang beradab untuk memarahi dia atas perbuatan ketua mereka, dia pun datang dengan tangan terikat.... sebagai individu dia juga lemah seperti kita dalam menghadapi kemelut dunia sekarang..
salam hormat dari
Ben

Anonymous said...

untuk kata lain obama hanyalah maskot bagi amerika sahaja...

Anonymous said...

amat sayang mak cik sambal belacan ni...pandai sungguh dlm menterjemahkan semua inciden dlm dunia hari...apa kata saya cadangkan supaya mak cik bergiat dlm dunia politik ..jgn sekadar jadi pengulas belakang tabir...kalau benar mak cik ni arif dlm semua hal...kenapa mak cik sekadar jadi tukang salak aje..berjuang la kalu betul betul dah tahu yg pisau awak tu tajam

Anonymous said...

kerajaan ameriak di kuasai golongan yahudi.presiden boleh diturunkan atau dinaikan dengan pengaruh golongan yahudi ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive