Monday, 2 September 2013

SAH PETROL NAIK 2 KUPANG MALAM NIE ??!!




Kalau dengar khabar angin dari puak penipu rakyat, memang semuanya betul..Benda tak betui pun depa buat buat bagi betui..Siap dengan sumber sahih dari pihak KPDNKK tu..

Tapi bila dengar penjelasan dari orang sepatutnya, berita minyak naik yang diheboh hebohkan oleh pencacai pakatan tu tak betul pun..Depa sengaja create isu mungkin sebab nak alih isu rundingan damai Anwar dengan kerajaan..Depa dah malu hidup diperbodohkan olwh Anwar..

Dengar penjelasan dari Persatuan Pengusaha stesen minyak Petron Malaysia dibawah.



Rakyat negara ini diminta tidak mempercayai dakwaan kononnya harga minyak petrol naik 20 sen kerana maklumat tersebut hanya sekadar khabar angin.

Presiden Persatuan Pengusaha Stesen Minyak Petron Malaysia (Pesamp), Alang Zahry Ishak berkata, setakat ini tiada sebarang pengumuman dilakukan kerajaan dan pihaknya berharap pengguna waras dalam menilai setiap khabar angin yang diperolehi mereka.

"Dakwaan tersebut hanya khabar angin. Pihak kami tidak tahu menahu berhubung sebarang kenaikan harga petrol pada ketika ini," katanya ketika dihubungi Utusan Online di sini - UTUSAN ONLINE

Menurut rakan blogger penaminang.blogspot.com
beliau telah menghubungi Hotline Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) Putrajaya dan juga 1Malaysia One Call Centre (1MOCC) untuk mendapatkan kepastian.

Setelah dihubungi, beliau dimaklumkan oleh Staff di KPDNKK Putrajaya dan 1MOCC bahawa TIDAK ADA SEBARANG MAKLUMAN DARI PIHAK ATASAN berhubung kenaikan harga petrol RON95 sebanyak 20 sen pada tengah malam ini.

Oleh itu kami menyeru kepada orang ramai agar tidak mempercayai sebarang khabar angin. Untuk makluman lanjut, sila hubungi KPDKK ditalian

Hotline : 1800-886-800
Tel : 03-8000 8000
Faks : +603-8882 5762

E-mail Pertanyaan / Aduan : e-aduan@kpdnkk.gov.my

atau di 1MOCC

Nombor Telefon & SMS : +603-8000 8000
Nombor Faks : +603-8000 8001

E-mel : 80008000@1mocc.gov.my

26 comments:

nakha aizat said...

http://suffer.frenzyfm.my/2013/09/harga-minyak-naik-20-sen-mulai-tengah.html

maaf la. tp link ni sy pn xpasti samada btul ke x. tp xelok la kalau pro pembangkang diperkotak katikkan. maaf la., sy xpndai nk edit2 html ni. copy paste je la address tu :)

Anonymous said...

Jgn cakap pembangkang atau kerajaan, bukak utusan Malaysia hari ini, baca sendiri.... Kalau naik 20 ringgit pun kena beli juga.... X yah bising2,bukan masalah politik, ini masalah ekonomi, tolong bezakan...

Anonymous said...

Bagusla minyak naik, utk negara

Anonymous said...

Hangpa bloggers pro-kerajaan, tapi tolonglah jangan buat malu, lani muka hangpa nak bubuh kat mana, lain kali tanya najib mesti tak megaku orang politik apatah lagi tanya pegawai2 kpdnkk, persatuan kedai minyak lagi le zero info, hangpa tunggulah kena booboo oleh propembangkang, tahniah lah bro for yu wrong backing...., ifo depa lagi perfect dan info yang mereka dapat drp kpdnkk telus..

Anonymous said...

hahahaha...tak naik la sgt

Anonymous said...

Admin tngh beratur isi minyak la tu...bodoh je sumber utusan ko tu...hahaha

Anonymous said...

Bodoh korang ni org kuat BN..korang ni dh dasar lembu kena cucuk hidung...BN dh pokai dh sbb guba byk sgt duit nak tarik org mngundi pastu janji mcm2..la ni..??pikir la bodoh...apa salahnye jika bgi ruang dan peluang pulak pada hijau..tgk cmne diorng memerintah..if x bgus kita ada hak utk tukarkan..yg korang nak sokong2 bagai sgt ni BN bgi ko duit ke? Hidup korang ni sampai kecik hingga nak mampus asyik kne tipu je..kesian2..

Dato S said...

BN menang rakyat senang..puiiiiii tunggu lepas ni semua harga brg pula naik.....puiiiiii depa kata kos transport tinggi pula....puiiiii....alasan nak bg brim tinggi...apa punya otak lembu pemimpin sekarang....bn menang mmg senang...senang mampuis...puiiiiii.....

banggoi petai said...

najib anjingggg sama jaaa. .. haram jadah brim kapla bapakkk diaaaaa

Dato S said...

Haha....semua kereta dok beratur isi minyak....jem jalan oiiiii.....minyak naik harga ja...bkn habis najib kata....rosmah kata blh beli cincin lagi la...

Anonymous said...

ye KHABAR ANGIN rupanya. pff.

Alkhudhri.com said...

confirm admin akan delete post ni.wakakaka... buat malu diri sdiri je. tak naik la sangat!!! pooodah. sumo kena kencing ngan UMPORNO. sblum PRU13 kata xkan naik harga minyak. hehehe... terime kasih la pada sape2 yg undi BN (Barang Naik)
Alkhudhri.com

hasrul hasif said...

Kalau ya pun blogger ni nak sokong krajaan UMNO BN jgn sampai mata, hati n perut BUTA. Kan dah salah fakta. Crita mnyak n pnndasan nie bkn bnda baru dlm amaln politik umno bn. Lamaaa daaahh...baru slsai tryer upsr kot dia ni.

hasrul hasif said...

Aku bratur jugak td. Tp mmg pasai mnyak dah kring la. Cuma trknangkn rakyat mahrain mcm kta msih ada lg duit poket. Mau x mau bli jgk. Golongn miskin mcmn. Pakai p krja jln kaki la. Duit dok ada nak mkn anak istri. Admin jgn benak sgt. Ptut hang pndai bab2 blog ni bg pncerahn. Bkn sokong buta tuli drpd sumber2 yg dok sblh pihak ja.

hasrul hasif said...

Waa...x dan apa2 lg admin dah ugut guna POLIS. Hebat la...tahniah! Sebab mwarisi ktokohan pmimpin2 umno bn.

Anonymous said...

Semalam masa baru keluar cerita ni aku mula2 skali jenguk blogger umno/ bn...mmg SEMUAAAA meroyan kata ni hasutan pembangkang la..alasan anwar nak ubah topik la..cerita hantu la..spin sana spin sini la...dan hari ni 02 September 2013 aku bukak balik semua blog2 korg, dan aku nak ucapkan...MEMANG KAMU TU YG KAKI SPIN..KAMU TU HANTU..DAN KAMU TU LEMBU! Harga Minyak naik 20cent! baik ko tutup jela blog ko ni..bodoh..duk kata org sangat...ludah atas langit kena muka sendiri

Anonymous said...

macam-macam ada....pokok tak akan bergoyang kalau tiada angin.....jangan cepat sangat nak menafikan sesuatu berita bro....kang terkena balik batang hidung sendiri.



Anonymous said...

hehehe..dah naik pun..bersedialah untuk kenaikan seterusnya..cayalahhhh

http://nurifahealthy.blogspot.com/

Anonymous said...

Ada hikmahnya kalau minyak naik.Lepasni pandai lah kita nak jimat duit.Jangan membazir lagi.Fikir positif guys!

1malaysia said...

Kalau negara muflis, hangpa apa pun tak dapat, makan pasiaq la

Dato S said...

Nak nasihat sikit kepada 1 malaysia tu...awat yg hang bengap sgt...tu la sokong lg bn .otak pun dah bengap mcm lembu.pemimpin mana yg nak bg negara muflis??kalau negara muflis dtgnya dari siapa??bkn ka pemimpin skrg yg memimpin..siapa yg memimpin skrg?? Ckp pakai otak sikit la..ron97 xda subsidi walau 1sen harga 2.70 seliter..ron95 skrg dah naik 20sen jadi 2.10sen .kerajaan kata kena tanggung lg subsidi 0.63 sen.campur tgk dpt berapa?dah 2.73 bengap..sedangkan kualiti 97 lebih bagus dari 95...baik bg subsidi 63sen tu kat 97...dah jd lg murah dari 95...kualiti lg bagus..

Anonymous said...

Fikir positif kau kata? berjimat? helo kawan..itu la sebenarnya gov nak rakyat berfikir..tak ubah macam lembu..nak berjimat, tak perlu ada mekanism paksaan..kenapa nak kena cucuk hidung baru nak berjimat? tak ke macam lembu?..fikir2 kan la..jgn la bagi alasan mcm tu..cetek benor

Anonymous said...

Hangpa memang muka subsidi

1malaysia said...

Dato S, org kaya beli ron97 dengan harga murah, subsidi pi kat depa byk, pikir la dulu sblm bagi pandangab yg bodoh

Dato S said...

Awaaawat la yg hang x fhm...mmg bengap la hang...ni susah ckp dgn org yg bengap...matematik fail sungguh...ni la contoh org ckp pakai lutut...kalau la ada otak kat lutut...sia sia

1malaysia said...

Org yg mengaku cerdik, sebenarnya dialah yg bengap,mcm hang la, pi semak dari mana petikan tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive