Friday, 22 November 2013

TERBAEKK !!! ANGGOTA TRAFIK @PDRMsia "ANJING"KAN CINABENG ?? SIAPA RASIS ??
Memang menjadi satu kesalahan apabila pemandu kereta tidak memakai tali pinggang keledar.. Semasa mengambil lesen memandu pun, memakai tali pinggang keledar merupakan salah satu perkara wajib.. Bukan setakat di Malaysia saja, malah kebanyakan negara di dunia pun mewajibkan pemandu kenderaan memakai tali pinggang keledar apabila memandu.

Justeru apabila seorang pemandu Malaysia mempertikaikan tindakan seorang anggota polis menyamannya atas kesalahan tersebut, siapa harus disalahkan?

Dalam video di bawah, seorang pengguna jalan raya begitu marah apabila saman dikeluarkan hingga tak henti-henti menyuruh anggota polis menerangkan kesalahannya sedangkan sudah diberitahu dia tidak memakai tali pinggang keledar.

Apabila dia lebih sibuk mempersoalkan saman tersebut sambil merakam menggunakan telefon bimbit, anggota polis terlibat malas hendak melayan kerenahnya lalu meninggalkan sahaja kertas saman di tempat duduk penumpang.Tindakan itu nyata tambah menyakitkan hati pemandu yang disaman lalu dia turun dari kereta dan merakam nombor anggota polis berkenaan.

Tindakannya itu disambut dengan senyuman mesra anggota tersebut yang terus menunjukkan nombor anggotanya sekaligus menunjukkan kesabarannya yang tinggi.

Persoalannya di sini, apa yang hendak dibuktikan oleh pemandu yang merakam lalu memuatnaik video ini di laman sosial sedangkan dia hanya mempamerkan sikap bodoh sombong, baran dan keras kepalanya?

Adakah dia berminat untuk disaman polis Tanah Besar China?

Apa pun, tahniah diucapkan kepada anggota polis terlibat yang begitu sabar berdepan dengan pemandu semacam ini..Selalunya cinabeng cinabeng yang perasan orang besar kat Malaysia ni lah yang banyak pertikaikan pasukan keselamatan terutama anggota PDRM.. Bila mereka lakukan kesalahan, sampai ke sudah tak mengaku.. Samalah macam perangai pemimpin pakatan..

Tapi, tak pula puji bila anggota PDRM buat kebaikkan seperti gambar di bawah niNo comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive