Wednesday, 13 August 2014

TAMPARAN HEBAT BUAT ANWAR KETUMMenteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim hari ini mempengerusikan mesyuarat Exco kerajaan negeri di Bangunan Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) di sini dengan kehadiran empat Exco kerajaan negeri.

Semua maklumat terkini berhubung kemelut politik di Selangor akan diumumkan selepas mesyuarat Exco itu, kata Abdul Khalid yang tiba di situ pukul 9.20 pagi.

Empat anggota Exco kerajaan negeri daripada Pas iaitu Dr Halimah Ali; Dr Ahmad Yunus Hairi; Iskandar Abdul Samad dan Sallehen Mukhyi turut dilihat memasuki bangunan SUK bagi menghadiri mesyuarat Exco itu.

Sementara itu, enam Exco yang dipecatnya dilihat memasuki pejabat masing-masing tetapi tidak menyertai mesyuarat Exco.

Dua anggota Exco daripada DAP yang dipecat, Datuk Teng Chang Khim dan V. Ganabatirau berkata mereka hadir ke pejabat untuk bekerja seperti biasa dan tidak akan menyertai mana-mana mesyuarat berkaitan Exco kerajaan negeri seperti yang diarahkan parti.

5 comments:

Anonymous said...

Khalid dah terang dengan jelas beza antara parti dan kerajaan negeri. Adun PKR DAP Selangor perlu lebih cerdik.

Anonymous said...

bila lebih punaisihat berbanding penasihat.

Anonymous said...

Baguss tan Sri khalid baru padan muka depa hehehehe pecat jgn tk pecat. .....

Anonymous said...

"Khalid dah terang dengan jelas beza antara parti dan kerajaan negeri. Adun PKR DAP Selangor perlu lebih cerdik."....

Hurmmm....selagi depa smua berada di bawah naungan kote anwar ibrahim...sekali tulah depa tak akan cerdik....

Anonymous said...

PDRM/AG-LIBERAL; tolonglah TANGKAP Exco-Exco KURANG ajaq si DAPBANGKAI-ANJING KURAP/PKRSODOM ni! Ingat parti DAPBANGKAI/PKRSODOM mereka lebih berkuasa dari DYMM Kesultanan Melayu kami - PI MAMPOS lu!

Setuju dgn. cadangan BERNAS YB Datuk Zulkifkli Nordin ni; lihat di - http://pengundisetiasungairapat.blogspot.com/2014/08/nasihat-bekas-peguam-ketum-anwar.html , Nasihat Bekas Peguam Ketum Anwar Zulkifli Nordin Kepada Khalid dan Pas, August 14, 2014!

SYUKUR ALHAMDULILLAH kuasa EKSEKUTIF DYMM Yang di-Pertuan Agong dan seluruh Kesultanan Melayu, makin diKEMBALIKAN mengikut Perlembagaan Persekutuan terutamanya Perkara-Perkara 3(1), 37(1), 153 dsbnya - terutamanya kat negeri-negeri bawah pemerintahan RASIS-BUAS si KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM! DAULAT TUANKU!

Dah tiba masanya diTENTANG habis-habisan PENIPUAN legasi PENJAJAH Barat-ZIONIS melalui undg-undg sivil ciptaan mereka, yg. seolah lebih berkuasa dari undg-undg ISLAM pusaka nenek moyang kita serta kuasa EKSEKUTIF Kesultanan Islam/Melayu kita, sbg. pemerintah asal NEGARA ISLAM ini, sebelum kita diJAJAH si KAPIRDAJAL British-ZIONIS-BINATANG BUAS!

Lihat artikel yg. sungguh BERNAS ini yg.membuktikan tentang Majlis Agama Islam Negeri (MAIN) di bawah kuasa DYMM YDPA/Kesultanan Melayu sbg. Ketua/Penjaga Agama Islam, lebih berkuasa dari K'jaan negeri/K’jaan Persekutuan mengikut Perlembagaan Persekutuan pun! Dan artikel yg. sungguh BERNAS ini juga membuktikan begitu jelasnya PENGIKTIRAFAN pelansongan kuasa EKSEKUTIF Raja/Sultan Melayu (Executive Monarchy - walau tidak mutlak) dari semasa PENJAJAHAN British-ZIONIS pun; hingga semasa Perlembagaan Persekutuan digubal, bukan sekadar “Hiasan/Simbol Adat“ (Ceremonial Monarchy), terutamanya dlm. MEMPERTAHANkan ISLAM/umatnya – sepatutnya PENASIHAT-PENASIHAT mcm Haji Mahamad Naser bin Disa, Peguam Kanan Persekutuan, Ahli Lembaga Pemegang Amanah Dewan Amal Islami (DAMAI) - di lantik sbg. PENASIHAT TULEN dlm MT UMNO, Utusan Melayu dan JPM (ketiganya yg. disyaki sudah dikuasai si LIBERAL-plg-merbahaya) – lihat di https://akarimomar.wordpress.com/tag/perlembagaan-persekutuan/ , Hijrah Minda: Agenda Transformasi Islam , Haji Mahamad Naser bin Disa[1], 7 April, 2012!

Bahkan KUASA EKSEKUTIF Kesultanan ISLAM/Melayu, yg. mendaulatkan PELANSUNGAN turun temurun, PEMERINTAHAN ISLAM di Tanah Melayu ISLAM ini, juga adalah ASAS undg-undg Perlembagaan, tak kira siapa pun menjadi K’jaan Persekutuan mahupun K‘jaan negeri; di - http://www.khazanahbendaharaserimaharaja.com/melayu-islam-beraja-mib.html , 7 WASIAT RAJA-RAJA MELAYU!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Kesultanan Melayu (yg. berjuang demi ISLAM/umatnya yg. miskin-tertindas), Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat ISLAM, dan bangsa dan hak Bumiputera (BUMIPUTERA juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation peoples/Tribal peoples).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive