Tuesday, 8 May 2012

PANAS: CIKGU SEKOLAH BERI KHUTBAH JUMAAT HENTAM PEMIMPIN KERAJAAN!!

hiasan


Bukan lagi satu rahsia pembangkang khususnya PAS menggunakan masjid sebagai pentas melebarkan pengaruh dikalangan rakyat. Kalau tak dapat masjid kerajaan mereka menggunakan masjid sendiri ataupun surau yang dibina oleh jemaah mereka.


Isu ini bukan kali pertama, Pemimpin PAS menggunakan KHUTBAH jumaat untuk menghentam dan memaki pemimpin negera.Di sebuah Masjid yang terletak di Kampung Tanjung, Yang sangat terkenal kerana mempunyai ramai Kempimpinan PAS Baling. Khatib yang diamanahkan untuk membaca khutbah adalah seorang Ustaz M yang merupakan abang ipar kepada Bakal Calon DUN Kupang,yang kini mengajar di Sekolah Kebangsaan Asam Jawa, Mukim Pulai. Baling.

Ia tak salah jika mereka menjalankan aktiviti keagamaan tetapi yang menjadikan Masjid sebgai medan “menyemai pengaruh pro PAS dan anti kerajaan.”khutbah Jumaat juga digunakan sebagai medan agar membenci pemimpin kerajaan.Ayat-ayat yang digunakan disusun serta diambil dari blog sebagai “teks khutbah” .Ktutbah yang disampaikan berdasarkan isu BERSIH dan Seorang IMAM yang dikenakan hukum kerana menghina Mahkamah serta isu rasuah yang masih lagi dalam perbicaraan.HUKUM HUDUD juga ditimbulkan, Khatib tersebut juga menyalahkan kepimpinan negara kerana menetang Hukum Hudud.

Elemen tokok tambah sedikit sebanyak boleh dikesan. Jemaah masjid sering berjaya mengesan imam-imam yang menyimpang dari teks yang disediakan Jabatan Agama Islam Negeri Kedah.
Sebagai contoh Dalam isu BERSIH mengapa imam tersebut tidak menyatakan kepimpinan PAS yang mengikut telunjuk dan arahaan diri seorang PEMIMPINAN YANG MEMPERJUANGKAN SEKS BEBAS SERTA HUBUNGAN SAMA JENIS. imam tersebut emutarbelitkan isu-isu ini. Imam tersebut tidak pula mempersoalkan mengapa pemimpian yang ingin memperjuangan HUDUD memnyokong perjuangan ambiga.

Sumber kamerakupang

Nantikan rakaman audio yang akan didedahkan lepas ni

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive