Thursday, 10 May 2012

CALON PKR LANGKAWI TAK PERNAH DAFTAR SEBAGAI PENGUNDI ??
SIAPAKAH YANG EMPUNYA NOMBOR KAD PENGENALAN ITU? BIAR MKT BAGI PEMBAYANGNYA.

BELIAU ADALAH SEORANG LELAKI YANG BERANGAN-ANGAN HENDAK MENDUDUKI CALON KERUSI YANG BERHORMAT DI LANGKAWI INI. BELIAU MEWAKILI PARTI KEADILAN RAKYAT.


DAHULUNYA BELIAU SEORANG PENYAMPAI RADIO YANG POPULAR DI LANGKAWI TETAPI DI ATAS KEBODOHANNYA BELIAU TIDAK DISAMBUNG KONTRAKNYA. SELEPAS ITU KONONNYA BERILTIZAM UNTUK MEMBANTU RAKYAT LANGKAWI DENGAN BERPAKSIKAN PARTI KEADILAN RAKYAT, BELIAU MEMASANG NIAT UNTUK BERTANDING SEBAGAI CALON PILIHANRAYA.

RASA-RASANYA ADA WARGA LANGKAWI YANG SUDAH MENGENALI SIAPAKAH PENAMA TERSEBUT.MKT TELAH AMBIL NOMBOR TERSEBUT DAN TELAH MENCUBANYA DI LAMAN SURUHANJAYA PILIHANRAYA (SPR) TETAPI HASILNYA ...TIADA REKOD...?

INI BERMAKNA BELIAU TIDAK PERNAH MENGUNDI HATTA SATU KERTAS PUN DARI DAHULU SEHINGGALAH SEKARANG. INI ADALAH KERANA BELIAU TIDAK PERNAH MENDAFTARKAN NAMANYA UNTUK MELAYAKKAN BELIAU MENGUNDI.

JADI, LAYAKKAH BELIAU MENGKRITIK KERAJAAN ATAUPUN SESIAPAPUN?

MKT BERASA SUNGGUH KASIHAN KEPADA KUMPULAN JINGGA 13 YANG CUBA MEMBANTUNYA PUN SUDAH KENA JUAL DENGAN BELIAU.

MKT HENDAK BERI NASIHAT PERCUMA KEPADA WARGA PULAU LANGKAWI. JIKA SETAKAT DAFTAR SEBAGAI PEMILIH PUN BELIAU GAGAL LAKSANAKAN KEWAJIBANNYA, BAGAIMANA PULA ADA WARGA LANGKAWI YANG TERGAMAK HENDAK MENCALONKAN BELIAU SEBAGAI WAKIL RAKYAT?

LUPAKAN SAHAJA MANUSIA YANG SEBEGINI UNTUK MEWAKILI SUARA WARGA LANGKAWI. KERANA SUDAH PASTINYA SUARA WARGA LANGKAWI TIDAK AKAN SAMPAI KEPADA PIHAK YANG MEMEGANG KERAJAAN KELAK.

SUMBER

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

REJIMEN PEJUANG MAYA DIRAJA

Popular Posts

Followers

Blog Archive